“Нашата позиция по отношение на машините е стара - преди

...
 “Нашата позиция по отношение на машините е стара - преди
Коментари Харесай

Нинова: Ние останахме единствените, които не влязохме в договорки с мафията и задкулисието

 izbori_2023_v1_014

 

“Нашата позиция във връзка с машините е остаряла - преди година изразихме своите подозрения и твърдим, че на последните два избора от Българска социалистическа партия бяха отнети гласове през машините. Инициирахме със сигнал до ДАНС и прокуратурата инспекция. Преди 2 седмици ги питах какъв е резултатът и нямаше отговор. И през днешния ден се появи този отчет на ДАНС. Т.е. за нас подозренията, че през машините може да бъде манипулиран вотът, си стоят. ”

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването “Делници ”.

В ефира на Евроком тя добави по тематиката: “Но буди и въпроси фактът, че тъкмо през днешния ден, 24 часа преди изборите, избухва този скандал. Защото той стоеше отпреди година и никой не ни вярваше. Да забележим по какъв начин ще се развие въпросът. ЦИК е единственият законен орган да се произнесе. Важното в този момент е институциите да подсигуряват почтен и транспарантен избор в неделя, тъй като общият резултат от всичко това е отлив на гласоподаватели, незаинтересованост и съмнение към изборния развой, което прави всички институции по-малко законни. ”

Нинова обърна внимание, че днешното съвещание на Народното събрание не се състоя, тъй като Българска социалистическа партия отхвърли да направи кворума, с цел да се вземе решението семействата да излязат на свободния пазар на сила. “Ние сме изрично срещу това, тъй като доста хора няма да могат да си заплащат сметките ”, акцентира водачът на българските социалисти.

“Въпреки че всеки ден се атакуват ГЕРБ и Политическа партия, изключително в този момент на тематика енергетика, когато пристигна време да гласоподават за избор на съмнение, поддържаха държавното управление. Т.е. това е едно двуличие - едно приказват за пред света, само че когато пристигна време да се взема решение, те са си дружно в сглобката. Привидно показват, че са разнобой, само че това се дължи, тъй като към момента не могат да си поделят властта. Карат се кои компании да вземат милионите от Плана за възобновяване и резистентност, за паричните потоци в енергетиката, кой да овладее службите, регулаторите ”, разяснява Корнелия Нинова.

И означи, че от този безпорядък, който се сътвори във връзка с енергетиката и проблема с рафинерията, ще нарастнат горивата и оттова - всички останали артикули и услуги.

“В същото време, бюджетът ще е обществено рестриктивен. Не може в тази задаваща се рецесия и повишаване на живота да нямаш обществена политика. Хората имат потребност от успокоение, предвидимост и сигурност, каквито това държавно управление не им дава, само че и от положителни приходи. Опасявам се, че бюджетът, който готви държавното управление, е доста неприятен за това, което ни чака. Вече оповестиха, че няма да има коледни надбавки за пенсионерите, което от дълго време не се е случвало. Ние доста ще се борим да се усилят най-малко вдовишките надбавки ”, сподели още Нинова във връзка с бюджета.

И напомни: “Когато ние управлявахме с “Продължаваме смяната ” и аз бях министър на стопанската система, в първите дни и месеци от войната подпомогнахме компаниите и излязохме преди всичко по промишлено произвеждане в Европа, в този момент сме на 18-то място. Освен това, 20 милиарда лева стигнаха до всички хора - безвъзмездни детски градини и ясли, увеличихме заплатите и пенсиите, 200 лева ваучери за храна, намалихме налозите на младите фамилии с деца. Т.е. ето какво вършим, когато участваме в ръководството. Когато сме в съпротива, не се предаваме и не участваме в сглобки и задкулисие. Затова се обръщам към хората, подкрепете претендентите на Българска социалистическа партия. Ние сме се потвърдили, че сме единствената партия, която не влиза в сделки. ”

По думите на Нинова, има няколко казуса, които хората слагат в съвсем всички общини. На първо място тя уточни тематиката с водата и означи, че има региони, където има режим на водата, на друго място е мръсна, на трето - тече по улиците заради остаряла и амортизирана ВиК мрежа.

“Сериозен проблем са междуградските транспортни линии, изключително сред селата и общинския център, където няма рейсове и хората не могат да си купуват медикаменти, тъй като в селото им няма аптека. Много остро стои въпросът с неналичието на грижа за българската гора и противозаконната сеч, която води до свлачища и наводнения. В региона на образованието - там, където се закриват учебни заведения, регионът се обезлюдява, младите отпътуват или в огромния град, или в чужбина ”, добави тя за локалните проблеми на популацията.

Корнелия Нинова бе безапелационна, че една община може да бъде ръководена в интерес на хората. “Ние имаме остарели кметове социалисти, които през годините вкараха така наречен обществена община. Много преди да го решим в държавното управление, имаме общини на Българска социалистическа партия с безвъзмездни ясли и детски градини, с доста мощна обществена политика във връзка с възрастните, еднократна помощ при раждане на дете. По отношение на положително локално ръководство, от Българска социалистическа партия има с какво да се похвалим. Вярвам, че тези кметове ще бъдат определени за нов мандат ”, уточни тя.

“Призовавам всички да излязат да гласоподават свободно и без боязън. От вас зависи - колкото повече гласуваме, толкоз по-добре ще се подреди страната. Бъдете смели, ще се оправим ”, сподели в умозаключение Корнелия Нинова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР